Om oss

Kennel Tsar-Ping ble i 1993 godkjent som kennel av FCI, men da med Marit og Reidar Gabler som innehavere. De drev med oppdrett av Tibetansk Spaniel og oppdrettet flere championer under Tsar-Ping navnet. I 2006 var vi så heldige og få overta kennelnavnet, og i August 2006 kom vårt aller første kull til verden.

Kennel Tsar-Ping er ett lite oppdrett av rasene Manchester Terrier.

Og vi har stort sett ett til to kull i året. I vårt oppdrett følger vi NKK’s etiske grunnregler for avl og oppdrett og avler kun på rasetypiske, sunne og friske hunder med godt gemytt. Vi sjekker alle våre avlsdyr for Patellaluksasjon, hvor vi kun avler på hunder med grad 0-0, normal. Altså hunder uten noen anmerkninger. Vi sjekker også våre Manchester Terriere for blødersykdommen vWD (von Willebrand Disease), om de ikke har statusen Hereditarily Clear, noe som sier at hunden er Clear gjennom foreldredyrene. Vi prøver (så godt det lar seg gjøre) og kun avle på hunder som er N/N (Clear) altså ikke bærer av genet vWD. Men det hender at vi må bruke hunder som er N/vWD (Carrier), altså hunder som er bærer av genet, da det er nødvendig og øke gen basen i Norge. Avler vi med foreldredyr som er N/vWD, vil alle valpene bli sjekket og ha en kjent status, slik at du som valpekjøper skal føle deg trygg. Hunder som er bærer av genet vil leve et helt normalt liv bare at de er bærer av genet von Willebrand Disease.

Vi tror på å avle frem familiemedlemmer, og mener at alle valper trenger masse tid, trygghet og masse kjærlighet for å bli gode harmoniske hunder. Slik at du som valpekjøper hos oss, skal føle deg trygg på at nettopp din valp, har fått den beste grunnmuren vi kan gi for at du skal lykkes med nettopp din hund.

Menneskene bak kennel Tsar-Ping består av Trond, Eva og Ada Marie. Trond er den som har stålkontroll i hjemmet og på stamtavler i det store utland, han blir gjerne med på utstillingene i det store utland, men innlands utstillinger lar han damene holde på med. Eva er utstillingsfantast, og godkjent dommer på Manchester Terrier fra British manchester terrier club (BMTC) i England, samt at hun er autorisert ringsekretær i Norsk Kennel Klubb. I 2017 ble hun valgt til raserepresentant for Manchester Terrieren i Norsk Terrier Klub. Ada Marie er yngste jenta til Eva og Trond som allerede i tidlig alder viste stor interesse for hund og utstilling. Og er som oftest å finne i en utstillings ring eller bak en skjerm, hvor hun har hovedansvar for å holde vår engelske side oppdatert. Hun deler sin fars interesse for stamtavler og har stål kontroll på både inn- og utland. Hun er vel også en av de får som har rekord i å stille flest forskjellige Manchester Terriere i verden, og har stilt flere ganger på Crufts i England hvor hun fikk den første Norske Manchester Terrieren (som også var vårt oppdrett) plassert på Crufts. I tidsrommet 2016-2018 var hun raserepresentant for Engelsk Toy Terrier i Norsk Terrier Klub.

Vår interesse for Manchester Terrieren fattet vi allerede i 2001, og i september 2003 kom vår aller første hund hjem til oss. En 8 ukers gammel hannvalp, som fikk navnet Loke. Og det tok ikke lang tid før vi var bitt av terrierbasillen, så i april 2004 kom frøken Idun til oss. Disse to hundene ble starten på vårt oppdrett av Manchester Terrier og står for grunnlinjen til Kennel Tsar-Ping på Manchie siden. Og i 2009 introduserte vi en ny rase for kennelen, nemlig den Engelske Toy Terrieren. Jill kom til oss, som en import fra Australia, og i 2011 kom vårt aller første Engelske Toy Terrier kull til verden.

Uansett om hundene bor hjemme, er på fôr eller del eie er de fullverdige familiemedlemmer. For at vi skal kunne holde på med det vi liker aller best, er det viktig for oss at vi har et godt samarbeid med våre fôrverter og del eiere. Som oftest er vi og bli sett i Kulåsparken som vi har som vår nærmeste nabo. Det gjør det herlig og bo midt i sentrum av Sarpsborg. Begge rasene er en allsidig hund på flere punkter. Når de får lov å løpe fritt, ser man tydelig mynden i dem, da er det 0 til 100 på få sekunder og man ser tydelig overlinjen strekker seg elegant i høy hastighet. Disse terrierne er fantastiske små hunder, de er livlige, intelligente og svært godt tilpasningsdyktige. De er store hunder i et lite format. Disse hundene blir gjerne med på en lang fjelltur, men de liker seg like godt i sofakroken på en regntung dag.

Så spør du oss, er disse den perfekte familiehund.

– Kennel Tsar-Ping

Eva, Trond og Ada Marie