Om oss

Hei alle sammen!

Kennel Tsar-Ping ble godkjent som kennel av FCI i 1993.  Da var det Marit og Reidar Gabler, som hadde oppdrett på Tibetansk Spaniel i en årrekke, som drev under dette navnet. I 2006 var vi så heldige å få overta kennelnavnet og i august 2006 kom vårt første Manchester Terrier kull.

Kennel Tsar-Ping er ett lite hjemmeoppdrett, og vi har stort sett ett til to kull i året. Vi er opptatte av å avle på kun rase typiske, harmoniske og friske foreldre. Alle våre hunder blir sjekket for patella lux og vi avler kun på hunder med grad 0/0, altså hunder med ingen anmerkninger. Vi sjekker, og avler kun på, Manchester Terriere som er N/N (Clear) av blødersykdommen Von Willebrand Disease (vWD). Samt at vi sjekker, og avler kun på, Engelske Toy Terriere som er U/A på ECVO. Vi tror på å avle frem familiemedlemmer, og mener at alle valper trenger masse tid og kjærlighet for å bli gode harmoniske hunder.

Kennel Tsar-Ping består av Trond, Eva og Ada Marie. Trond er den som har stålkontroll på mating og går de fleste turene med hundene. Eva er utstillingsfantast, er utdannet og godkjent dommer på Manchester terrier fra Britisk Manchester terrier club (BMTC) samt at hun er også er autorisert ringsekretær i Norsk Kennel Klubb. Eva er nå fra 2017 også raserepresentant for Manchester Terrier i Norsk Terrier Klubb. Ada Marie deler Evas interesse for utstilling og har nok rekord i å stille flest forskjellige Manchester Terriere i verden. Hun er nå fra 2016 rasereprentant for Engelsk Toy Terrier i Norsk Terrier Klubb.

Vi fikk vår første Manchester terrier i september 2003 en 8 uker ung valp som het Loke. Det tok ikke lang tid før vi var bitt av terrierbasillen. Så i april 2004 kom Idun. Disse ble starten på vårt oppdrett av Manchester Terrier. Vår første Engelsk Toy Terrier Jill kom til oss våren 2009 som en import fra Australia.

Vi har god kontakt med alle hundene som vi har ute på fôr, samt menneskene deres. Alle hundene våre er familiemedlemmer, de blir kanskje brukt i utstilling men ca 350 dager ellers i året, er de familie hunder. Vi trives svært godt med å ha Kulåsparken, som nærmeste nabo. Det gjør det herlig å bo midt i sentrum av Sarpsborg.

Manchester terriere og Engelske toy terriere elsker å løpe fritt. Når de får lov ser du tydelig wippeten i dem, og det er full fart over hele linja. Disse terrierene er fantastiske små hunder! De er store hunder i et lite format, livlige, elegante og intelligente. I tillegg til å være fantastiske tur kamerater, liker de seg godt i sofakroken på en regntung dag. Hundene lider hvis de ikke får menneskelig kontakt. For oss er de den perfekte familiehund!

Klem fra Eva, Trond og Ada Marie