Om oss

Hei alle sammen!
Kennel Tsar-Ping ble i 1993 godkjent som kennel av FCI, men da med Marit og Reidar Gabler som innehavere. De drev med oppdrett av Tibetansk Spaniel og oppdrettet flere championer under Tsar-Ping navnet. I 2006 var vi så heldige og få overta kennelnavnet Tsar-Ping, og i August 2006 kom vårt aller første kull til verden.

Kennel Tsar-Ping er ett lite hjemme oppdrett av rasene Manchester Terrier og Engelsk Toy Terrier. Og vi har stort sett ett til to kull i året. Vi er opptatte av kun og avle på rase typiske, harmoniske og friske foreldre. Og alle våre hunder blir sjekket for patellaluksasjon, hvor vi kun avler på hunder med grad 0-0, normal. Altså hunder uten noen anmerkninger. Vi sjekker også våre Manchester Terriere for blødersykdommen von Willebrand Disease (vWD), og vi prøver (så godt det lar seg gjøre) og kun avle på hunder som er N/N (Clear) for blødersykdommen. Men det hender at vi må bruke hunder som er N/vWD (Carrier), da det er nødvendig og øke gen basen i Norge. Avler vi på hunder med N/vWD, vil alle valpene bli sjekket og ha en kjent status. Så du som valpekjøper skal føle deg trygg. Samt at vi øyelyser alle våre Engelske Toy Terriere, hvor vi kun avler på individer som er U/A på ECVO.

Vi tror på og avle frem familiemedlemmer, og mener at alle valper trenger masse tid, trygghet og masse kjærlighet for å bli gode harmoniske hunder. Slik at du som valpekjøper hos oss, skal føle deg trygg på, at nettopp din valp har fått den beste grunnmuren vi kan gi, for at du skal lykkes med nettopp din hund.

Vår kennel består av Trond, Eva og Ada Marie. Trond er den som har stålkontroll på mating, og som man oftest ser på de fleste turene med hundene. Eva er utstillingsfantast, og godkjent dommer på Manchester Terrier, fra British manchester terrier club (BMTC) i England, samt at hun er autorisert ringsekretær i Norsk Kennel Klubb. I 2017 ble valgt hun valgt til raserepresentant for Manchester Terrieren i Norsk Terrier Klubb. Ada Marie begynte allerede i ung alder og dele Evas store interesse for hund, og utstilling. Og er som oftest å finne, inne i en utstillings ring, eller bak en skjerm, hvor hun har stål kontroll på stamtavler både i inn- og utland. Hun er vel også en av de få som har rekord i og stille flest forskjellige Manchester Terriere i verden, og har stilt flere ganger på Crufts i England. I tidsrommet 2016-2018 var hun raserepresentant for Engelsk Toy Terrier i Norsk Terrier Klubb.

Allerede i 2001 fattet vi interessen for Manchester Terrieren, og i september 2003 kom vår aller første hund hjem til oss. En 8 ukers gammel hannvalp, som fikk navnet Loke. Og det tok ikke lang tid før vi var bitt av terrierbasillen, så i april 2004 kom frøken Idun til Sarpsborg. Disse to ble starten på vårt oppdrett av Manchester Terrier. Og i 2009 introduserte vi en ny rase for kennelen, nemlig den Engelske Toy Terrieren. Jill kom til oss, som en import fra Australia, og i 2011 kom vårt aller første Engelske Toy Terrier kull til verden.

Alle hundene våre er familiemedlemmer enten de bor hjemme eller de er på fôr. Og vi har godt samarbeid med våre fôrverter. Som oftest er vi og bli sett i Kulåsparken som vi har som vår nærmeste nabo. Det gjør det herlig og bo midt i sentrum av Sarpsborg. Begge rasene er en alsidig hund på flere punkter. Når de får lov til å løpe fritt, ser man tydelig whippeten i dem, da er det 0 til 100 på få sekunder og man ser tydelig overlinjen strekker seg elegant i høy hastighet. Disse terrierene er fantastiske små hunder, de er livlige, intelligente og svært godt tilpasningsdyktig. De er store hunder i et lite format. Disse hundene blir gjerne med på en lang fjelltur, men de liker seg like godt i sofakroken på en regntung dag.

Så for oss er disse, den perfekte familiehund!

Klem fra Eva, Trond og Ada Marie